torstai 19. toukokuuta 2011

Jaateloa!

Yo!

Homma meni näin:
Sauvasekottimella palasiks kookoskerma + jäätyneet stuffit, sit sulatin vähän kookosöljyä ja kaadoin sillain hiljalleen sekaan, ja sekotin puulusikalla. Ne jääty samantien, semmosiks ööh.. palasiksi : )
Kekkasin et saisin mun lempparijätskistä - joku hasselpähkinärouhenougatsuklaa :D - aika helposti raakaversion. Tekis raakasuklaata kookosöljyyn, ja toistais ton toimenpiteen. toki kaakaonibsejäkin vois tunkee, mut imo ne on sit vähän turhan kovia ylläreitä muuten pehmeessä massassa.


lempparimauista puheenollen, oon miettinyt miten sais hasselpähkinämakua asioihin. oon koittanut tehdä hasselpähkinöistä ihan vaan maitoa, ja siitä jotain jätskiä mut se feilas jo siinä vaiheessa ku rupesin heitteleen niin paljon raaka-aineita, ettei siin maistunut pohja enää lainkaan :---D


ööghbn.. mun heikkous on kaikki hasselpähkinämakuiset systeemit, viimeks heikkona hetkenä ostin lidlistä semmosen ämpärin jotain hasselpähkinävanukasta ja vedin kerralla. Lopputulos helvetin paha olo, pääkipua ja oksetti. ja väsytti. Ei tee btw enää mieli ; )


Kuvaa ei ole, koska toi syöksy mun ruuansulatuskanavaan aikamoista vauhtia (no oli nälkä : ( ), mut respan koitan kaivaa jostakin alitajunnan sopukoista.


Mansikkajäde

Kookoskermaa (siis oikeasti kermaa, mulla kun tää oli ollut jääkaapissa niin se oli oikeestaan kiinteinä möhkäleinä siellä)
kookosöljyä
mansikoita
karviaisia hitucn
kardemummaa
suolaa
hunajaa

surrur. kookosöljylle ylempänä kuvattu toimenpide. Pakastin hetken, ja se rakenne oli ihan törkeen pehmeä vaikken ollu sekotellut välillä! Ehkä onnistunein kokeilu : )


Ainiin - suolaa käytännössä kaikkeen makeeseen. Taustalla on makutekijöiden kanssa myös nesteytys. Suola sisältää siis elektrolyyttejä (kivennäisaineet, magnesium, kalium..), eli se on siis johdin ja saa sähkön virtaamaan kehossa. Makeissa jutuissa suola siis boostii imeytymistä ja nesteytymistä. : )


Toinen juttu on tietty makujen tasapainottaminen, ja yleensäkin makeissa jutuissa suola sitoo niitä makuja. Pitää vaan varoo ettei tule liikaa, sit tulee vähän turhan eksoottisen makusta ;)


(lol - tästäkin ois saanu joku neljä eri postausta : D)

3 kommenttia:

  1. BÖÖ A<3 ! eksyinpä just äskön blogiisi, ja tuli tosta hasselpähkinämausta mielee Mattin ja Angelan rawfoodworld.com nettiputiikki jossa ne kauppaa makuöljyjä, messissä myös hasselpähkinämakuöljy. Oisko vähä jees? ;D

    Link -> http://www.therawfoodworld.com/index.php?main_page=index&cPath=100148_100372

    VastaaPoista
  2. VASLKFDDDDGKBJ just tähän hirveimpään postaukseen, minkä poistamista mä tosissani harkitsen :D no, olkoon tää esimerkkinä miten huonoja ihkaekat postaukset voi olla. hihi.

    Ja joo, vitsi oon pähkinöinä tosta valikoimasta! Ku pääsis viel tilaamaan <3

    VastaaPoista
  3. HÖPÖLÖPÖ mä ajattelin (ajattelen) aina kans et kui kehtaan julkasta tän mut sivuu vaa moiset aatteet, tää oli loisto postaus, oot hyberlahjakas kirjottaja!! Joo vielä joskus tuolta kyllä semmoset paketit että rahtilaivat lipuu puoliks pinnan alla... ehkä Kahvilan kautta sais tilattua satsin, sanon sulle jos toteutetaa tää :)

    VastaaPoista