Miten saat minkä tahansa maistumaan taivaalliselle?
Yhdistele perusmaut.
suolanen - makea
karvas/kitkerä - hapan/kirpeä
rasva
rikki
tulisuus
(proteiini)
Esimerkiksi äskeinen, jumalaisen hyvä salaatti syntyi näillä aineksilla:
karvas -> villivihannekset
hapan -> sitruuna, balsamico, omenaviinietikka
suolanen -> suola ;D (merilevistä)
makeus -> hunajaa pikkutilkka, tomaatti
rikki -> raaka sipuli
tulisuus -> tuorechili :)
proteiini -> kananmunat, cashewpähkinät, raakajuusto (parmesaani)
Lisäksi pakko lisätä aina joka salaattiin levää aivan törkee kasa(!!!!), nyt menossa kelppiä ja laveria. Yleensä heitän myös kunnon kasan gojimarjoja esteettisyyden, suutuntuman ja maun vuoksi. Kaikki se vihree vaan huutaa upeen väristä gojia sekaansa ;)
Yhdistelystä sen verran, ettei proteiinia ja hiilareita kannata yhdistää.
Proteiini tuo erillaista ruuansulatusentsyymiä, hiilarit taas erilaista ja samaan aikaan mahaan joutuessaan ne neutraloi toisensa, josta seurauksena on kaikkea muuta kuin optimaalisen energinen olo.. saattaa jopa tukkia ruuansultuksen hetkeksi.
Hunajaa tosin suosittelen laitettavaksi vähäsen, siis ainoastaan jos se on raakaa ja pysyy sellaisena. Hunajan entsyymit ja maitohappobakteerit auttaa ruokaa sulamaan! Ja lisäksi, mistä tahansa tulee jumalaista kun siihen heittää vähäsen hunajaa sekaan.. ;)
Niinkuin kananmunatkin, aikamoinen taidonnäyte luonnolta. Sisältää kaiken, mitä yksilö voi tarvita selviytyäkseen talven yli - kananmuna taas sisältää kaiken, mitä tarvitaan kokonaisen yhden uuden yksilön muodostumiseen! ei voi kun rakastaa <3
Sun Chlorellaa :) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti