I'll tell you why:
Entsyyminestäjien avaamisen lisäksi liottaminen tuo pähkinän pinnalle myrkyt, jotka siitä liikkuvat kohti vettä. Mä ainakin huomaan kyllä selkeästi eron, jos oon syönyt kourallisen liottamattomia pähkinöitä. Mahassa tuntuu raskaalta, ja koko olo on semisti raskas.
Kuvassa siis liotusvettä, joisitko? : ) sisältää skeidaa, mitä pähkinöihin on kasvamisen myötä maaperästä ja ilmasta kertynyt..
Liottaminen paljastaa (cashew-pähkinöissä) aika helposti pähkinöiden laadun. Mitä enemmän myrkkyjä ne sisältää, sitä runsaammin myös pähkinöiden pinta värjääntyy, liilahtavaksi. Liottelin just FitnessFirstin pähkinöitä, joissa liilaa värjäytymää tuskin näki.Organic Healthilla (luomuruokatukku) tosin vielä laadukkaampia.
Cashew-pähkinöiden ollessa rasvaisempia ja pehmeempiä, riittää niille 3-6 tunnin liotus.
6 tunnista eteenpäin mentäessä pähkinät rupee käytännössä liukenemaan veteen, menee liian muussiksi.
Liotusveteen kannattaa laittaa ripaus suolaa: Intiaanit käsittelivät pähkinänsä liottamalla niitä merivedessä yön yli heti sadonkorjuun jälkeen, joten lievästi suolattu vesi herättelee pähkinöitten entsyymejä normivettä paremmin.