perjantai 26. elokuuta 2011

Hunajabileet!!!


käykää ihmiset hakemassa hunajatuotteet suoraan tuottajilta!! Se et luo yhteyksiä suoraan tuottajiin, ja hakee tuotteet ilman välikäsiä pesee jonku luomun ihan satanolla. Luomumerkinnät on samaa paskaa byrokratiaa ja pilkunviilausta (siis sillä, et mitä pitää läpikäydä jotta saa sen _sertifikaatin_) ku EU:n asettamat kurkunkäyryys -direktiivitkin.

Kun hakee ite, pääsee valmistajan kanssa luomaan arvokasta kontaktia ja pääsee omin silmin varmistamaan laadun. Ei tarvi enää arvuutella, tai odotella vähintäänkin ympäripyöreitä sähköpostiviestejä asiakaspalvelulta.

Paikallisuus on erittäin tärkeetä erityisesti hunajatuotteissa, sillä nehän on raakoja ja omaa tietynmoisen bakteerikannan. Esimerkiksi Espanjalaisesta siitepölystä ei paljoa ole hyötyä, koska sen bakteerikanta ja kaikki allergeenit on niin eri mihin sun keho täälläpäin reagoi. Jos siis haluat esimerkiksi siedättyä heinänuhasta, ni hanki mahollisimman lähellä tuotettua siitepölyä!!

Myös emomaitoa (=royal jelly) voi kysellä tuottajilta, ja mehiläiskittivahaa = propolista! Kyllä ne myy kaikkea, jos vaan osaa kysyä!! Esimerkiksi mulle on sanottu ei oota just sen takia, et kukaan ei OSAA kysyä niitä, joten miks tuottajat sit keräis kyseistä tavaraa varastoon!


Me käytiin hakemassa pariltakin hunajatilalta kunnon satsit hunajaa, ja siitepölyä ois myös tarkotus hakea.
Ihanalta Matilta mä sain kaupanpäällisiksi köntsän propolista!! ..ehkä siitä on jotain hyötyä et on ihan superliekeissä oleva nuorikkonaisihminen.. :D

Pure GOLD in ma hands!!!! upeinta ikinä <3

Keräsin tosiaan Porilaisia hunajantuottajia yhteen, ja kyselin vähän mitä kukin myy, ja mihin hintaan:

Matti Ruusunen
hunajaa 7,5 e/kg
propolista jos tajuu kysyä etukäteen!!

Matti Lahtinen, 0500-59925 (tiedot ilmeisesti aika kiven alla, koska soittaessa ihmetteli et mistä mää hänen numeronsa olen löytänyt.. :) nyt kaikki sinne porukalla!!)
huhtalantie 22, pori
hunajaa 4,5 e/kg

Petri ja Inna Heinikangas
hunajaa 6 e/kg

Esko Kivekäs, 0503093116
Marjastajantie 26, 28220 Pori
hunajaa 9 e/kg
siitepölyä!!!!

Arto Elomaa, 0503441405
Pori
hunajaa 7,5 e/kg

Oikea aika soitella hunajatuottajille ja hakea jumaluudet on about elokuun alkupuoliskolla. Elokuun lopussa hunajat on jo lingottu ja purkitettu pikkupurkkeihin vähittäismyyntiä varten.


Pääsääntösesti omat (isot) tonkat messiin : ) Noiden hunajien laatuerossa ei tosiaan ollut paljoa eroa, koska meet suoraan tilalta hakeen ni käsittelyaste on minimaalinen. Kennohunajaakin saa tietty, jos kysyy ;)Kuulemma hunajassa on jotain hyödyllistä bakteeria, joka säilyy siinä vaan pari päivää kennon avaamisen jälkeen. ei siis ihme miks vastalingottua hunajaa tekee mieli vetää kauhakaupalla ja samalla lihota fruktoosiövereissä <3

Emomaitoa tulee juhannuksen aikoihin ihan pikkumääriä, et jos haluat, ni oo ajoissa liikkeellä!! Yleensä hunaja lingotaan tässä elokuun aikana, ja tuore hunajan on ihan MAAILMAN PARASTA!!! Toki sitä saa siis pitkin talvea. Pergaa (mehiläisten maitohappokäyttämää siitepölyä) saa talvella myös.

Tosiaan pääosin hunajani hain Lahtisen Matilta joka taitaa olla taivaanlahja munlaiselle raakasuklaaharrastajalle! NOIN HALPAA HUNAJAA!!!! ja se laatu!! täysin suodattamatonta, annettu vaan kennonpalasten nousta pintaan, ja sit jossain vaiheessa kuorittu. Ei mitään tietoa kuumennuksesta!!!! VOIKS NOIN UPEETA OLLA!!!!!!!!!!!!!! <3<33<3<3<3 kiitokset Matille, tukekaa häntä ja menkäähän sinne tilalle hakemaan omat mielettömät superhunajat, ei mitenkään vedä vertoja kaupan tarjonnalle!!!!!!!




6 kommenttia:

  1. Wautsi, hieno homma. Harmi nyt ku olen juuri muuttamassa Porista pois niin en kerkeä hunajoita hakemaan. Muuten kyllä kun noin avuliaasti kaivoit noiden tuottajien yhteystiedotkin esiin :) Kiva blogi muutenkin sulla :)

    T:Zeha

    VastaaPoista
  2. ai sää muutat pois! no, ei siinä meinaan mäkin oon saattamassa laivani johonkin päin muailmaa : ) mulla on hunajaa vähän ylimäärästä (20 kg.. :D) et multakin saa ostaa ;) ja ooi kiitos!

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Sanoisin tosta luomuhommasta sen verran, että luomumerkityllä hunajalla on siinä mielessä kriteerit kohdallaan, että mehiläispesien läheisyydessä ei saa olla mitään tehtaita tai peltoja, joita myrkytetään. Normihunajaan siis voipi olla kertynyt vaikka ja mitä myrkkykuormaa lähistön mesikasveista. Mutta luomuhunajaakin saa edullisesti suoraan tiloilta, ja se on ihan totta että jotkut tilat saattaa täyttää ne luomun kriteerit vaikkei niillä sitä (kallista) sertifikaattia oliskaan. Mutta en nyt ihan lähtis kurkunkäyryysdirektiiveihin vertaamaan :D

    VastaaPoista
  5. joo totta! nooooh mun staili on vähän yliampuva : D siis tokkiinsa luomu on aina normituotantoa parempaa, mutta tota aina on hyvä kannustaa immeisiä ottaa suoraa yhteyttä tilallisiin - usein käy niin, et ne on jopa parempaa kuin luomu vaikkei tosiaa sitä sertifikaattia oiskaan :)

    VastaaPoista
  6. Juu ehottomasti! Mitä vähempi välikäsiä (eli pyöreä nolla) tuottajan ja kuluttajan välillä, sen parempi!! Ja sun tyyli on todellakin yliampuva, hauska ja mahtavan retee, keep on the good work! <3

    VastaaPoista