perjantai 26. elokuuta 2011

Hunajan prosessointi & hunajatuotteet

Mun oli tehtävä tästä ihan oma postauksensa ettei toi toinen räjähdä käsiin.

mehiläiset hamustelemassa <3

Matka alkaa siis mehiläispesästä, jossa hunaja on kennoissa.
Kennot otetaan pois, murskataan, ajetaan separaattorin läpi jossa hunaja erottuu kennoista, vedetään karkean siivilän läpi ja myöhemmin siivilöidään uudelleen. Hunaja seisoo tankissa, ja pinnalle nousee randomit roskat ja kennonpalaset, jotka kaavitaan pois.

murskattuja kennoja separaattorissa (& nätit kaakelit)

suodatus

Kennonpalasista valmistetaan mehiläisvahatuotteita, esimerkiksi kynttilöitä.

Suodatuksessa siis yksinkertaisesti kennonpalaset erotellaan pois, samalla erottuu tietenkin osa siitepölystä, mutta lopullisessa lopputuotteessa sitä yleensä on pieniä määriän.
Hunajatuotteita, mitä tiloilta voi ostaa:

Kennohunaja - käsittelemätöntä, kuulemma joku hyödyllinen bakteeri elää kennohunajassa, ja kennon avaamisen jälkeen elää vain pari päivää (tuore hunaja!!)

Hunaja - hae tilalta suoraan, itse ottaisin muutaman kerran suodatettua, mistä suurimmat roskat on pois. myöhemmin lisäisin propolistinktuuraa + siitepölyä = SUPERHUNAJA!!!

Siitepöly - tärkeää on, et se on paikallista jolloinka se omaa paikallisen bakteerikannan, sekä paikallista siitepölyä mihin sun kehosi reagoi, jos omaat siis siitepölyallergiaa niinkuin allekirjoittanut : ) siitepöly muutenkin superfoodien aatelia.. !! <3 Siitepöly kerätään pesän suulle asetetuilla suodattimilla, joista osa mehiläisessä roikkuvasta siitepölystä jää. Sit se pakastetaan, kuivataan, ja myydään. Kannattaa ottaa aina tuoretta (pakastettua) siitepölyä, jos vaan saa!!

Mehiläikittivaha - propolis. mehiläiset kerää sitä pihkapuiden/kasvien kukista ja käyttävät sitä pesänrakennukseen.. erittäin antiseptistä, tappaa bakteerit ja virukset, tehoaa kaikkiin sairauksiin!! Tätä kannattaa uuttaa alkoholiin, eli tehdä tinktuuraa

Emomaito - Royal Jelly. Tätä saa juhannuksen aikoihin aivan pieniä määriä, mikä riittää mainiosti, koska kyseessä AIVAN JÄRKYTTÄVÄN HUIKEA upea ruoka-aine. Kannattaa soitella tiloille ja kysellä, että tajuavat kerätä.. : )

Perga - mehiläisten pesässä maitohappokäyttämää siitepölyä. Huikeeta. Talvella voi hakea ilmeisesti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti